RSS







ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ

ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΙ ΛΕΤΕ;;; ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΤΑΞΙΔΑΚΙ;;;;






Burj Khalifa, Ντουμπάι.
 Αρχιτέκτονες: Adrian Smith, Skidmore, Owings & Merrill. Έτος κατασκευής: 2010. Είναι στη λίστα γιατί...: είναι το ψηλότερο ανθρώπινο κατασκεύασμα στον κόσμο (160 όροφοι). 




Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου (aka η Φωλιά του Πουλιού).
Αρχιτέκτονες: Herzog & de Meuron. Έτος κατασκευής: 2008. Είναι στη λίστα γιατί...: είναι το μεγαλύτερο ατσάλινο κατασκεύασμα στον κόσμο. Κεντρικό spot των Ολυμπιακών του Πεκίνου το 2008, Χωρητικότητα 91.000 θέσεων. 



30-St-Mary-Axe (aka Το Αγγουράκι), Λονδίνο.
 Αρχιτέκτονες: Foster και συνεργάτες. Έτος κατασκευής: 2004. Είναι στη λίστα γιατί...: η μοναδική του αρχιτεκτονική και η σύγχρονη τεχνολογία αφήνουν ήλιο και αέρα να ανανεώνονται. Βρίσκεται στην οικονομική περιοχή του Λονδίνου, είναι 40όροφο και κέρδισε το Βραβείο της Βασιλικής Ακαδημίας Αρχιτεκτόνων το 2004. 



The Shard (Το Θραύσμα), Λονδίνο. 
Αρχιτέκτονες: Renzo Piano. Έτος κατασκευής: 2012. Είναι στη λίστα γιατί...: είναι αμφιλεγόμενο από τη γέννησή του και μεταμόρφωσε την εικόνα του Λονδίνου από ψηλά. 



Walt Disney Concert Hall, Λος Άντζελες
Αρχιτέκτονες: Frank Gehry. Έτος κατασκευής: 2003. Είναι στη λίστα γιατί...: η υψηλή του αισθητική και ο περίπλοκος, ανατομικός σχεδιασμός του κέρδισαν το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker.



One World Trade Center (aka ο Πύργος της Ελευθερίας), Νέα Υόρκη.
 Αρχιτέκτονες: David Childs (Skidmore, Owings & Merrill). Έτος κατασκευής: 2013 (υπολογίζεται). Είναι στη λίστα γιατί...: το κτίριο που αντικαθιστά τους Δίδυμους Πύργους, με την ολοκλήρωσή του θα είναι το ψηλότερο στο Δυτικό Ημισφαίριο και το τρίτο ψηλότερο στον κόσμο.   



Κέντρο Επιστημών Phaeno, Wolfsburg, Γερμανία.
 Αρχιτέκτονες: Zaha Hadid.
 Έτος κατασκευής: 2005. Είναι στη λίστα γιατί...: οι New York Times το αποκάλεσαν "το είδος του κτιρίου που αλλάζει ριζικά την εικόνα του μέλλοντος". Η Hadid είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker.   

                                                                      
                                             πηγή      

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright 2009 ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ. All rights reserved.
Bread Machine Reviews | watch free movies online by Blogger Templates